Παγκόσμια Ημέρα Φυσικοθεραπείας, Λαμία Σεπτέμβριος 2012

Το Τμήμα μας συμμετείχε ενεργά σε εκδήλωση για την Παγκόσμια ημέρα Φυσικοθεραπείας, στη Λαμία, το Σάββατο 8-9-2012, σε συνεργασία με το Περιφερειακό Τμήμα Φθιώτιδας, Βοιωτίας, Ευρυτανίας και Φωκίδας του ΠΣΦ, το Δήμου Λαμιαίων και το Κέντρο Ευρωπαϊκής πληροφόρησης Στερεάς Ελλάδος – Europedirect.

Οι εκδηλώσεις αφορούσαν όλες τις ηλικίες και περιλάμβαναν:

  • προφορική και έντυπη ενημέρωση σχετικά με το ρόλο της Φυσικοθεραπείας στη πρόληψη και αποκατάσταση των διαφόρων παθήσεων,
  • εξειδικευμένη ενημέρωση αλλά και επιτόπια αξιολόγηση των ατόμων για πιθανό κίνδυνο για διάφορες παθολογικές καταστάσεις όπως είναι ο κίνδυνος πτώσεων στους ηλικιωμένους, οι καρδιαγγειακές παθήσεις, η οστεοαρθρίτιδα και ο αυχενικός πόνος. Θα διανεμηθούν ενημερωτικά φυλλάδια, εκπαιδευτικά DVD και διαφημιστικό υλικό.
  • ζωντανή εκτέλεση προγραμμάτων ομαδικής άσκησης για ειδικούς πληθυσμούς (οστεοπόρωση, οσφυαλγία κλπ) με εξοπλισμό και μουσική
    συμμετοχή των παιδιών σε δραστηριότητες όπως ζωγραφική με θέμα «φυσική δραστηριότητα- με βοηθάει να είμαι υγιής!» και σε διάφορα παιχνίδια και κινητικές δεξιότητες.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν εθελοντές- φοιτητές του Τμήματος καθώς και καθηγητές. Η δράση αυτή του Τμήματος είχε ανταπόκριση στα τοπικά ΜΜΕ ( lamiareport, star Κεντρικής Ελλάδας).


Βίντεο από την εκδήλωση